Nieuws Velp

 

 Reconstructie N324 Oss-Grave

 

KAARTJES AFSLUITINGEN WEGVAK 3:

Hieronder ziet u de kaartjes met daarop de afsluitingen van wegvak 3 weergegeven. Nu de planning tot in detail is uitgewerkt, kunnen we melden dat de N324 in Grave nu 2 x 4 weken is afgesloten i.p.v. de eerder gecommuniceerde 10 weken.

Een belangrijke mededeling is dat alle bussen gewoon blijven rijden. Zij mogen net als de nood- en hulpdiensten als enige door ons werkvak rijden.

Op woensdag 13 februari wordt er een speciale inloopavond georganiseerd voor wegvak 3. Deze avond vindt plaats bij Visio Onderwijs te Grave van 18:00 t/m 20:30 uur. U bent allemaal van harte welkom om vragen te stellen over bijvoorbeeld het ontwerp of de verkeersmaatregelen

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

 

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

 

 

 

 

De N324 is afgesloten tussen de rotonde N277/N324 en de Generaal de Bonsweg te Velp. De weg is afgesloten vanaf vrijdag 2 november (20:00 uur) t/m maandag 5 november (06:00 uur). De oversteek in Velp bij de Zandkruiersweg/Tolschestraat is wel geopend. De oversteek bij de Corridorweg te Reek is afgesloten doordat hier de nieuwe rotonde wordt aangesloten. Het noordelijk fietspad is open. Het zuidelijk fietspad is gesloten.

 

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.

Extra nachtelijke afsluiting 22 oktober (20:00 uur) tot 23 oktober (06:00 uur)!

Om de aansluiting van de nieuwe rotonde Corridorweg mogelijk te maken, wordt de weg opnieuw geasfalteerd tussen de rotonde N277/N324 en de Corridorweg. De N324 is daarom op bovengenoemd gedeelte één nacht afgesloten. NB: de fietspaden zijn gewoon open.

 

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.

Van vrijdagavond 12 oktober 2018 (20:00 uur) tot maandagochtend 15 oktober 2018 (06:00 uur) is de N324 afgesloten in verband met werkzaamheden. De weg is afgesloten tussen de rotonde N277/N324 en de Generaal de Bonsweg te Velp. De oversteek bij de rotonde Corridorweg is wel geopen

 

Reminder: Vanaf aankomende zondag gaat de N324 tussen 20:00 en 06:00 uur voor 7 nachten dicht. De weg is afgesloten tussen de rotonde N277/N324 en de kruising bij het ABC-restaurant in Velp. De oversteek bij de rotonde Corridorweg is wel geopend. 

 

Reminder: Vanaf 1 september tot medio november wordt het verkeer bij de Corridorweg over een tijdelijke bypass gestuurd. Op deze manier kan het verkeer doorrijden terwijl wij werken aan de nieuwe rotonde. Daarnaast wordt het noordelijk fietspad tussen de Molenstraat en de kruising bij het ABC-restaurant in Velp weer opengesteld. Het zuidelijk fietspad wordt in de komende weken onder handen genomen en is daarom afgesloten.

Vragen? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kom langs op het wekelijkse inloopspreekuur op dinsdag van 10:30 tot 11:30.

 

Actuele verkeerssituatie vanaf zaterdag 1 september:

In de nacht van vrijdag op zaterdag wordt het noordelijk fietspad weer opengesteld en zal het zuidelijk fietspad worden afgesloten. Bij de Molenstraat en de rotonde Corridorweg zijn fietsoversteekplaatsen.

Vanaf zaterdag 1 september zal het gemotoriseerd verkeer bij de rotonde Corridorweg gebruik maken van een bypass. Deze blijft tot medio november liggen zodat wij aan de nieuwe rotonde kunnen werken.

Tot slot zal de toegang vanaf de N324 tot de Ploegstraat en de Driehuizerweg worden afgesloten voor zowel gemotoriseerd als fietsverkeer.

NB: Het verkeer op de hoofdrijbaan van de N324 heeft gewoon doorgang.

Vragen? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kom langs bij het wekelijkse inloopspreekuur op dinsdag tussen 10:30 en 11:30 bij ons kantoor aan de Infanteriestraat 3 in Velp.

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.

 

 

Van 23 september t/m 30 september tussen 20:00 uur en 06:00 uur. Overdag wel open! 

Tussen  Reek en ABC Restaurant Velp

 Wegdek 2 Medium

 

 

Weekendafsluiting N324

Vanaf vrijdag 17 augustus 2018, ‘s avonds 20.00 uur tot en met maandag 20 augustus 2018, ’s ochtends 06.00 uur is de N324 na de kruising Schutsboomstraat/Zeelandsedreef te Schaijk tot en met de rotonde bij de N277 afgesloten.

BAM Infra sluit dan de nieuwe rotonde aan die aansluit op de N277. De kruising Scheisestraat/Heibloemstraat in Schaijk is wel geopend.

Dit weekend is de laatste weekendafsluiting in wegvak 1. De rotonde N277/N324 wordt dan aangesloten. Na dit weekend gaan we volop door in wegvak 2, dat loopt vanaf de rotonde N277/N324 tot net voor de kruising bij het ABC-restaurant in Velp. In wegvak 1 zullen nog wel restwerkzaamheden plaatsvinden. Dit zijn werkzaamheden zoals het plaatsen van openbare verlichting en het afwerken van bermen.

 

Foto's zijn gemaakt door Jan Maissan.

Afbeelding kan het volgende bevatten: lucht, boom, buiten en natuur

 

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.

 

 

 

 

foto van Reconstructie N324.

 

foto van Reconstructie N324.

De komende maanden zal hier de aktuele informatie omtrent N324 de werkzaamheden en omleidingen worden vermeld.

 

 

Vierde weekend afsluiting N324 Vanaf vrijdagavond 20:00 uur 27 juli t/m maandagochtend 06:00 uur 30 juli

Vanaf vrijdagavond 20:00 uur 27 juli t/m maandagochtend 06:00 uur 30 juli is de N324 vanaf knooppunt Paalgraven tot aan de Tolstraat afgesloten. BAM Infra sluit dan de nieuwe rotonde bij de Palmstraat aan. De Maashorst is bereikbaar via de Tolstraat en de Nistelrooise baan.

 

N324 afgesloten vanaf maandag 16 juli t/m vrijdagmiddag 20 juli

Actuele verkeerssituatie week 29. Zie tweede afbeelding over afsluiting Palmstraat.

De toegang tot de Palmstraat vanaf de N324 is afgesloten i.v.m. onze werkzaamheden om de nieuwe rotonde aan te sluiten. De Palmstraat is afgesloten vanaf maandag 16 juli t/m vrijdagmiddag 20 juli. Daarna is de Palmstraat weer geopend. Verkeer richting Oss/Den Bosch moet omrijden via Schaijk en de Hoogheistraat.

 

 

N324 afgesloten vrijdag 13 juli 20.00 uur tot maandag 16 juli 06.00 uur

 

Vanaf vrijdagavond 13 juli 2018, 20.00 uur tot en met maandagochtend 16 juli 2018, 06.00 uur is de N324 vanaf knooppunt Paalgraven tot en met de rotonde bij de N277 afgesloten voor alle verkeer. In dat weekend brengt de aannemer een nieuwe laag asfalt aan. De oversteken bij de Palmstraat en de Schutsboomstraat/Zeelandsedreef zijn in dit weekend wel geopend.

 

 

 

WAAROM RECONSTRUCTIE VAN DE N324 OSS-GRAVE? ‘Een betere leefbaarheid, verkeersveiligheid en een betere doorstroming van het verkeer op de hoofdrijbaan en de aansluitende wegen’ realiseren is het doel. Dat geldt voor de hele herinrichting van de N324 tussen de aansluiting A50 (bij Oss) en de provinciegrens met Gelderland (Maasbrug in Grave). Bij de reconstructie wordt ook het milieu niet vergeten. Ten behoeve van het duurzaam omgaan met bouwmateriaal hergebruikt BAM bestaande materialen bij de uitvoering van de werkzaamheden en BAM past duurzaam asfalt toe. De werkzaamheden vinden in drie fases plaats tussen 2018 en 2020 om de hinder voor het verkeer zo beperkt mogelijk te houden:
• Het werkvak bijbehorend de eerste fase ligt tussen knooppunt Paalgraven tot en met de aansluiting met de N277 (realisatie voor de bouwvak 2018) • Het werkvak van de tweede fase ligt in Grave (realisatie na de bouwvak 2018) • In de laatste fase, het voorjaar van 2019, vinden er werkzaamheden plaats aan het tussenliggende deel (Reek en Velp)
SLIMME VERKEERSLICHTEN De kruispunten worden met slimme verkeerlichten geregeld. Ook komen er nieuwe rotondes. Verkeer dat de N324 op of juist af wil, krijgt hier meer mogelijkheden toe omdat een rotonde of verkeerslichten geregeld kruispunt dit beter regelt. Het aantal aansluitingen van erven en zijwegen op de hoofdweg vermindert door aanleg of aanpassing van parallelwegen. Hierdoor verbetert doorstroming op de N324 En de N324 is het straks veel veiliger voor fietsers en voetgangers om over te steken

 

 Overig nieuws uit Velp

 

De Kernpunten voor Velp van Sjoerd Radstake

De komende jaren wil ik me graag voor de gemeente inzetten en in het bijzonder voor Velp om onder andere te realiseren:

  • Verhoging van het budget voor groenbeheer.
  • Het ondersteunen van leefbaarheidsinitiatieven.
  • Proactief meewerken aan het samenwerkingsproces van voetbalvereniging SCV'58.
  • Het doortrekken van de bermbestratingen van de wegen in het buitengebied.
  • Woningen bouwen naar de behoefte van jong en oud, die passen in Velp.
  • Mogelijk maken van het aanleggen van zonnepanelen op gebouwen of in weilanden.
  • De realisatie van een busverbinding naar het station in Wijchen.
  • Lokale sociaal-maatschappelijke initiatieven ondersteunen waar mogelijk.

Heeft u zelf nog meer aandachtspunten voor Velp, dan kan u gerust contact met mij opnemen, tel.nr. 06-53817633

Graag denk ik samen met u in mogelijkheden. Ik zal me dan ook voor de volle 100% inzetten voor een prettige leefomgeving.

Ik ben er voor Velp, samen met U!

 

 

En ook in Velp zijn de verkiezingsposters aangebracht!

 

 

Nieuwe toekomst én wijknaam voor Dichterbijterrein Velp

 VELP - Dichterbij biedt in Velp wonen, dagbesteding en behandeling aan ruim honderd mensen met een verstandelijke beperking. Het terrein en het activiteitencentrum zijn aan vernieuwing toe. Om tot het beste idee daarvoor te komen, is samen met Phidias Community Cooking een internationale prijsvraag uitgeschreven voor ontwerpers en architecten. Naast een toekomstbestendig thuis voor cliënten, is openheid en verbinding met de gemeenschap van Velp een belangrijk criterium. Bij de ontwikkeling past ook een nieuwe naam. Inwoners van Velp en andere betrokkenen kunnen via www.dichterbij.nl/velp stemmen op een nieuwe wijknaam.

Lees meer