'Een partij zonder landelijke politieke dwang'

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Een artikel overgenomen uit de Arena

GRAVE - Na het interview vorige week met D66, de nieuwe partij in het Graafse politieke landschap, heftig voorstander van een gemeentelijke herindeling in het Land van Cuijk, nu een gesprek met de grootste partij van de afgelopen vier jaar. De Lokale Partij Grave (LPG), een fervent voorstander van een zelfstandig Grave. Rick Joosten was afgelopen raadsperiode de politieke leider van de viermans-fractie. Met hem kijk ik terug op de afgelopen vier jaar en met wethouder Anja Henisch vooruit op de komende, belangrijke periode.

Rick is een geboren en getogen Gravenaar. Actief in diverse verenigingen. Betrokken bij verschillende evenementen in het mooie Grave. Hij is werkzaam bij BMC als adviseur financiën & bedrijfsvoering. Hij werkt voornamelijk voor en bij gemeenten. Momenteel als Business Controller Sociaal Domein bij de gemeente Eindhoven.

Nog maar 32 jaar oud. Al acht jaar lid van de gemeenteraad, waarvan de laatste vier jaar als fractievoorzitter. Op zo’n leeftijd in de voetsporen treden van Graafse figuren als Jan Verhaaren, Piet Vollenberg en Anja Henisch. Je moet het maar durven. Hij had een goede leerschool in de politieke arena van het stadje aan de Maas. Van een heel bescheiden jongen is hij gegroeid tot een politieke leider van de LPG. Leider in de zin van samen-doen. Met zijn fractiegenoten en achterban. De afgelopen jaren woonde ik de raadsvergaderingen bij. En ik heb Rick zien groeien. Het moest ook wel, want het politieke spel werd in Grave hard gespeeld. Tijdens de afgelopen verkiezingsdebatten was duidelijk te zien dat Rick Joosten inmiddels zijn mannetje staat.

Lees meer

  • /index.php/665-velp-bang-voor-toename-sluipverkeer
  • /index.php/629-buurtwinkel-gassel-gaat-er-komen

Ontvang ook onze nieuwsbrief