foto edwin van kraaijButton Grave

 

 

 

Herstel slijtlaag diverse wegen buitengebied

Vrachtwagen bezig met herstelwerkzaamheden

In de zomer van 2020 is op verschillende wegen in het buitengebied van de gemeenten Cuijk, Grave en Mill en Sint Hubert een nieuwe slijtlaag aangebracht. Zo blijven deze wegen veilig. Helaas is de toegepaste grondstof niet in orde gebleken. Hierdoor raakt de steenslag los. Dit betekent dat de aannemer opnieuw een slijtlaag gaat aanbrengen. Dit herstelwerk geschiedt in de maanden april en mei 2021.

 

 

Nieuwe slijtlaag

Omdat een slijtlaag alleen bij droog weer kan worden aangebracht, zijn de data en tijdstippen van de werkzaamheden niet exact aan te geven. Tijdens het aanbrengen van een slijtlaag is de betreffende weg even afgesloten. De drie gemeenten vragen hun inwoners rekening te houden met enige overlast, die niet altijd te vermijden is.

Verkeersveiligheid Een nieuwe slijtlaag verhoogt de verkeersveiligheid omdat de weg zo voldoende stroef blijft. Daarnaast zorgt een slijtlaag voor conservering van het wegdek. Wanneer de slijtage van een wegdek te hoog is, moet een compleet nieuwe asfalt-laag worden aangebracht. Door het aanbrengen van een slijtlaag gaat de weg dus langer mee en worden kosten bespaard. Bij deze werkzaamheden gaat het alleen om wegen die buiten de bebouwde kom liggen.

Opspattend split

Een slijtlaag bestaat uit een laag bitumen, die wordt ‘afgestrooid’ met steenslag. Dit geschiedt machinaal, waardoor enige overlast of vertraging kan ontstaan. De overlast bestaat uit stofvorming, opspattende steenslag en vertraging door wegafsluitingen. Na afloop van de werkzaamheden aan een weg waarschuwen we de weggebruikers voor ‘slipgevaar’ en ‘opspattend split’ met borden langs de weg. Tijdens het werk wordt de weg even afgesloten. Direct aanwonenden en bedrijven van het betreffende wegvak worden met een brief nader geïnformeerd.

Informatie

Heeft u vragen over dit onderwerp neem dan contact op met Michiel van Boekel, projectleider wegbeheer bij de Werkorganisatie CGM, telefoon 0485-460300 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 Bron: Gemeente Grave