Gemeenten: maatregelen stikstof schieten tekort

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

De maatregelen die het kabinet vrijdag aankondigde voor de problemen rondom stikstof gaan er ‘niet voor zorgen dat gemeenten op korte termijn weer vergunningen kunnen afgeven’. Dat zegt de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, die juist vreest voor ‘langdurige en dure vergunningverleningsprocedures’.

Het kabinet maakte vrijdag na de ministerraad bekend het stikstofprobleem ‘snel en zorgvuldig’ aan te pakken. In een Kamerbrief leggen de verantwoordelijke bewindslieden uit ‘hoe we een stikstofreductieplan vorm gaan geven’. Dat moet gebeuren in samenwerking met de decentrale overheden. Het gaat om de reactie op het eerste advies van de commissie-Remkes.

Geen drempelwaarde

Tot teleurstelling van gemeenten komt het kabinet nog niet met een ‘drempelwaarde waarbinnen vergunningverlening mogelijk is’. Het Rijk gaat hier wel naar kijken, maar zou daarbij niet snel genoeg gaan. ‘Het zijn maatregelen voor de komende maanden, maar die zorgen er niet voor dat gemeenten morgen weer aan de slag kunnen. Inwoners en bedrijven zijn hiervan de dupe.’

Lees meer

  • /index.php/2211-veilige-rotonde-staat-op-het-spel-vanwege-tankstation-in-velp
  • /index.php/2209-akerboom-maatregelen-vuurwerk-lappendeken

Ontvang ook onze nieuwsbrief