LPG Grave, Duidelijk tegen herindeling Land van Cuijk

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

 

694

 

Gemengde reacties op 'fusierapport' Land van Cuijk

CUIJK -Gemengde reacties uit de politiek woensdagavond. Op het 'fusierapport' van Bureau Berenschot en procesbegeleider Peter van der Velden over de bestuurlijke toekomst van het Land van Cuijk. 

 

Variërend van 'teleurstellend, want maar één advies, en dat is herindelen' en 'we zien geen uitgewerkte innovatieve samenwerkingsvormen' tot 'we moeten nu gewoon samen doorpakken'. 

In  de schouwburg van Cuijk kregen de gemeenteraden van Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en Sint Anthonis tekst en uitleg van bureau Berenschot en de oud-burgemeester van Breda en Emmen. Zij presenteerden het rapport Een ongekende bestemming?, opgesteld in opdracht van het Land van Cuijkse regieteam van de gezamenlijke raden. 

D-Day

Op 20 september is het D-Day. Dan moet elke gemeenteraad zelf een besluit nemen: ja of nee tegen het voorstel om per 1 januari 2023 de vijf gemeenten te laten opgaan in één grote gemeente Land van Cuijk, waarbij dorpsraden in de 34 kernen een prominente rol moeten krijgen. 

De Boxmeerse SP-fractievoorzitter Johan Koelman liet woensdagavond de gespreksronde, waarbij raadsleden in groepjes het rapport gingen bespreken, aan zich voorbijgaan. ,,Ik heb geen zin in een discussie die al zes keer eerder gevoerd is.’’ De SP'er, niet tegen herindeling, ziet in het Berenschot-rapport niks terug van uitgewerkte innovatieve samenwerkingsvormen als alternatief. ,,Ook lees ik in het rapport niks terug over het raadplegen van burgers via een referendum. Zo heeft het geen meerwaarde voor de burgers.’’

 Lees meer

 

  • /index.php/353-grave-hofstad-van-gelderland

Ontvang ook onze nieuwsbrief