NEGATIEVE SPIRAAL JEUGDZORG MOET DOORBROKEN

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Gemeenten moeten meer samenwerken met jeugdzorgsinstellingen. Ook moeten jeugdzorginstellingen onderling beter samenwerken. Er moeten grenzen worden gesteld aan aanbestedingen en aan het onderaannemerschap binnen de zorgmarkt. Dat zou onder meer helpen om de negatieve spiraal te doorbreken waarvan in de jeugdzorg sprake is, en die kinderen – en hun ouders – niet verder helpen.

Manifest

Dat stelt jeugdzorginstelling SterkHuis in een manifest. ‘We willen hiermee een ander geluid laten horen. De negatieve berichten moeten worden gehoord, maar we moeten ook verder’, aldus de woordvoerder van SterkHuis, een instelling met 600 medewerkers die met name in de regio Hart van Brabant actief is.

Bezinnen

Want ja, er zijn forse financiële tekorten, er zijn stijgende wachtlijsten en er is sprake van een toename van kinderen in jeugdzorg. Ook zijn er kinderen die nergens terecht kunnen en behandelingen die niet kunnen worden uitgevoerd. Maar met die overheersende negativiteit ‘komen we niet verder’, aldus het manifest van SterkHuis. Na de zware eerste jaren van de transformatie, ‘is het nu tijd om even stil te zijn te staan en te bezinnen. Om onszelf te richten op de toekomst en de vraag te stellen: wat is er nodig om ervoor te zorgen dat alles vanaf nu beter wordt?’

Lees meer

  • /index.php/1931-80-miljoen-euro-extra-voor-economie-zonder-afval
  • /index.php/1929-verzet-beleggers-tegen-noodknop-ollongren

Ontvang ook onze nieuwsbrief