Ook volgend schooljaar weer Sjors Sportief en Sjors Creatief voor alle basisschoolleerlingen uit Grave

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

De gemeente Grave gaat weer van start met het Sjors Sportief & Sjors Creatief programma. Net als vorig schooljaar krijgen alle basisschoolleerlingen uit Grave de mogelijkheid om op laagdrempelige wijze kennis te maken met alle sporten en creatieve activiteiten binnen de gemeente. 

Om beter in te spelen op de beleving van het kind, is er een mascotte gekoppeld aan de kennismakingsactiviteiten, genaamd Sjors!  Door ‘Sjors’ krijgen de kinderen de kans op laagdrempelige wijze kennis te maken met naschoolse activiteiten binnen de gemeente.

Alle aanbieders krijgen de mogelijkheid om hun activiteit te promoten in het kleurrijke Sjorsboekje, waar kinderen zich vervolgens digitaal voor kunnen inschrijven. 

Bewezen formule

Het programma is inmiddels een bewezen formule in bijna honderd gemeenten en bestaat uit een gebruiksvriendelijk digitaal inschrijfsysteem voor kinderen en verenigingen en aanbieders. Alle kinderen uit het basisonderwijs ontvangen aan het begin van het nieuwe schooljaar het Sjorsboekje en mogen een of meer cursussen uitkiezen, waar zij enkele naschoolse introductielessen kunnen volgen op locatie van (sport)verenigingen. Vaak gratis krijgen zij de kans een kijkje in de keuken te nemen bij de activiteit waar zij nieuwsgierig naar zijn. Sport- en cultuurdeelname kan nooit groot genoeg zijn.

Lees meer

  • /index.php/1713-provincie-start-campagne-ik-let-op-wild
  • /index.php/1711-van-scheepswerf-veel-overlast-zegt-gemeente

Ontvang ook onze nieuwsbrief