Burgemeester heet bezoekers welkom

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Praatplaatjes bij gemeentehuis Grave

Sinds enige tijd hangen bijzondere bordjes bij de entree van het gemeentehuis van Grave. Het zijn Praatplaatjes. De opvallend gele bordjes zijn voorzien van leesbare tekst, voelbare braille en een hoorbare audioboodschap waarin burgemeester Roolvink bezoekers van het gemeentehuis verwelkomt. De bordjes zijn vindbaar bij de entree aan de achterzijde van het gemeentehuis en aan de zijde van het busstation waar leerlingen met een visuele beperking mobiliteitsles krijgen.

Experiment

Met het aanbrengen van deze bordjes kwam een einde aan een geslaagd experiment. Want niet alleen aan het stadhuis, ook bij verkeerslichten bij de oversteekplaatsen in de gemeente Grave zijn deze bordjes te vinden. De Praatplaatjes zijn voorzien van lees- en voelbare straatnamen. In de audioboodschap wordt bovendien informatie verstrekt over de omgeving. Dat is praktisch voor mensen die niet kunnen zien of lastig kunnen lezen, maar ook plezierig voor bezoekers en toeristen.

Inmiddels is het experiment afgerond. Veel mensen hebben gebruik gemaakt van de Praatplaatjes en Dedicon, de organisatie die achter dit experiment zit, is overspoeld met enthousiaste reacties. Ook vanuit de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) is belangstelling getoond. Gezien de positieve ervaringen heeft de gemeente besloten om de bordjes in het straatbeeld te behouden.

Lees meer

 

  • /index.php/1629-minister-snel-wet-informatie-uitwisseling-gemeenten
  • /index.php/1627-actualiseren-lijst-met-waardevolle-bomen

Ontvang ook onze nieuwsbrief