Actualiseren lijst met waardevolle bomen

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

De gemeente Grave heeft een lijst waardevolle bomen vastgesteld. Als een eigenaar een boom van de lijst wil kappen is hiervoor een omgevingsvergunning nodig. Deze bomenlijst moet geactualiseerd worden. We willen in juni de lijst met wijzigingen definitief vaststellen. Bij het actualiseren worden bomen, waarvoor in de afgelopen jaren een Omgevingsvergunning-kappen is verleend, van de lijst afgehaald. Ook worden bomen, waarvan bekend is dat ze door ziekte of ouderdom een kortere levensverwachting hebben dan de vereiste 10 jaar, van de lijst afgehaald.

Er zijn ook bomen die bewoners of de gemeente alsnog op de lijst zouden willen opnemen. Enkele bewoners hebben ons hierover al eerder benaderd. Weet u zelf ook een boom die niet zou mogen ontbreken op de Lijst van waardevolle bomen, laat het ons dan weten.

Welke bomen staan er al op de lijst waardevolle bomen

Dit kunt u zien op de lijst waardevolle bomen of op de Groene kaart. Als u inzoomt, kunt u zien over welke bomen het gaat (donker groene bolletjes). Aan elke boom hangt nog extra informatie, die onderaan bij tabblad monumentale bomen zichtbaar wordt door te klikken op de ā€œiā€-knop (linksboven de plattegrond) en daarna op het desbetreffende groene bolletje te klikken.

Lees meer

  • /index.php/1628-burgemeester-heet-bezoekers-welkom
  • /index.php/1626-open-dag-van-provinciehuis-in-s-hertogenbosch-op-16-maart-2019

Ontvang ook onze nieuwsbrief