Subsidie voor afkoppelen regenpijp (Cuijk & Mill)

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Hemelwater dat op uw dak valt (regen, sneeuw en hagel) wordt nu via uw regenpijp afgevoerd naar het riool. De gemeente Mill en Sint Hubert wil inwoners graag stimuleren om hun regenpijp af te koppelen en het hemelwater te laten infiltreren in de tuin. U kunt hiervoor subsidie aanvragen.

Waarom afkoppelen

Door klimaatverandering krijgen we steeds vaker te maken met hevige neerslag en perioden van langdurige droogte. Bij zware regenval kan ons riool de hoeveelheid water niet aan, waardoor straten en soms zelfs woningen blank komen te staan. Ook vindt er overstort plaats op oppervlaktewater, waardoor vervuild water in sloten en rivieren terechtkomt. Door af te koppelen helpt u om dit te voorkomen. Het relatief schone hemelwater hoeft niet langer gezuiverd te worden en kan rechtstreeks naar de planten en bomen in uw tuin. Vooral bij droogte is het zonde om schaars hemelwater af te voeren, terwijl uw groen het zo goed kan gebruiken.

Hoe afkoppelen

Afhankelijk van uw wensen en mogelijkheden, kunt u hemelwater boven- of ondergronds opvangen. De meest eenvoudige manier is om uw regenpijp door te zagen en het water met een bochtje en/of gootje te leiden naar een plek in uw tuin waar het de grond in kan zakken. Bij een ondergrondse voorziening leidt u het water naar een infiltratiekrat of grindkoffer. Voor meer informatie over manieren van afkoppelen én persoonlijk advies belt u vrijblijvend naar 0485-460300. De gemeente Mill en Sint Hubert helpt u graag op weg.

Subsidie

De subsidie voor het afkoppelen bedraagt een vast bedrag van € 4,- per m² verhard oppervlak (horizontaal gemeten) voor 10 tot 500 m² per privaat terrein. Kijk op de pagina Subsidie voor afkoppelen hemelwaterafvoer om de voorwaarden te bekijken en subsidie aan te vragen

  • /index.php/1457-snelheidsdisplays-in-uw-gemeente-2
  • /index.php/1455-huurprijs-winkels-blijft-dalen

Ontvang ook onze nieuwsbrief