Projectontwikkelaar Dommelsvoort moet ruim 6 miljoen betalen aan gemeente Cuijk

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

De rechtszaak die de gemeente Cuijk heeft aangespannen tegen het consortium Dommelsvoort heeft een positieve uitspraak opgeleverd voor de gemeente. Met het vonnis wordt het consortium gedwongen om de gronden, ter waarde van 6,3 miljoen, binnen vier weken van de gemeente Cuijk af te nemen. Wethouder Maarten Jilisen: “Voor de gemeente Cuijk is het van groot belang dat er snel wordt begonnen met de gebiedsontwikkeling Dommelsvoort volgens het vastgestelde bestemmingsplan. We hebben al heel lang gewacht. Het is nu aan de ondernemer om ook te gaan ondernemen.”

De rechtszaak werd in juni 2017 door de gemeente aangespannen omdat het consortium de afgelopen jaren geen concrete stappen heeft gezet om tot feitelijke planrealisatie over te gaan. Deze juridische stap werd overigens pas gezet nadat het consortium jarenlang de tijd en de kans is gegeven om tot realisatie over te gaan. De gemeente heeft de ondernemer in 2016 al formeel in gebreke gesteld.

Voorgeschiedenis

De gebiedsontwikkeling kent een lange voorgeschiedenis. In 2000 is de huidige ontwikkelaar geselecteerd: het consortium Van Boekel BV uit Zeeland en ABC Vastgoed uit Arnhem.

Lees meer

  • /index.php/1393-bijstandstekorten-moeten-door-kabinet-bijgepast
  • /index.php/1391-fusie-nuenen-eindhoven-in-de-ijskast

Ontvang ook onze nieuwsbrief