FUSIE NUENEN-EINDHOVEN IN DE IJSKAST

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Het plan tot herindeling van Eindhoven en Nuenen gaat even de ijskast in. Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant willen wachten op het nieuwe landelijke beleidskader voor herindeling. Recent was dat voor GS van Noord-Holland reden om de fusies in de Gooi- en Vechtstreek af te blazen.

Aanpassen

Aan de hand van het nieuwe herindelingskader bepalen GS van Brabant of het herindelingsadvies moet worden aangepast. De ingezette provinciale arhi-procedure voor Eindhoven en Nuenen biedt tot komende zomer de ruimte om het herindelingsadvies vast te stellen. Het herindelingsadvies staat op de agenda van Provinciale Staten van volgende week vrijdag. Maandag besluiten PS in een procedurevergadering of zij de wens van GS tot aanhouding respecteren, of alsnog vrijdag over het herindelingsvoorstel gaan stemmen.

Onduidelijkheid

Het besluit van GS is ingegeven door het concept van het nieuwe Beleidskader gemeentelijke herindeling. ‘De inhoudelijke wijzigingen in het beleidskader zijn weliswaar niet groot, maar leiden wel tot onduidelijkheid’, aldus GS. 

Lees meer

  • /index.php/1392-projectontwikkelaar-dommelsvoort-moet-ruim-6-miljoen-betalen-aan-gemeente-cuijk
  • /index.php/1390-lokale-democratie-kan-vitaler

Ontvang ook onze nieuwsbrief