‘WETHOUDER NIET BEKEND MET PROVINCIALE BUREAUCRATIE’

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

De gemeente Nieuwkoop liet bij de aanpassing van het bestemmingsplan voor het huis van wethouder Elkhuizen een cruciaal vinkje achterwege. Althans: naar het oordeel van de provincie Zuid-Holland. Daardoor kwam die er pas laat achter dat het om een ontwikkeling in Natura2000-gebied ging. Volgens gemeentesecretaris Govard Slooters treft Nieuwkoop geen blaam.

Zelf spreekt Slooters in deze kwestie liever niet van de wethouder, maar van de familie Elkhuizen. Het gaat hier in zijn ogen uitsluitend om een privé-kwestie. De familie Elkhuizen bezit al sinds jaar en dag een lap grond van zo’n 15.000 vierkante meter in het natuurgebied De Haeck, net buiten Woerdense Verlaat. Aan een waterpartij binnen het perceel lag de woonboot van de familie, die in 2008 aan het eind van zijn levensduur raakte. Daarom vroeg Elkhuizen aan de gemeente Nieuwkoop dat jaar om de bestemming ‘woonschepen’ te veranderen in ‘woonbestemming aan de wal’. Dan kon hij daar een huis laten bouwen.

 

Elkhuizen vroeg al in 2008 een bestemmingsplanwijziging aan. Toen was hij raadslid. Waarom duurde het tot 2013 (toen Elkhuizen inmiddels wethouder leefomgeving en natuur was voor Samen Beter Nieuwkoop) voordat de gemeente het plan in procedure bracht?

Lees meer

Ontvang ook onze nieuwsbrief