Zwembad deels betaald uit Wmo-budget !!!!!

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Een deel van het nieuwe zwembad dat in Velp wordt gebouwd, wordt betaald uit het Wmo-budget. Voor deze innovatieve manier van financiering kreeg de gemeente Rheden de Innovatieprijs zwembaden 2018.

Volgens de Vereniging Sport en Gemeenten, die de prijs toekende, is Rheden met zijn keuze om sport en sportbedrijf een plek te geven in de zorgketen, een voorbeeld voor andere gemeenten.

De gemeenteraad van Rheden besloot in september dat het plan voor het nieuwe zwembad moest worden uitgebreid met een doelgroepenbad. In zo’n bad, met een beweegbare bodem en een constante watertemperatuur van 32 graden, kunnen ouderen, kinderen, Wmo-cliënten, revaliderenden en cliënten van fysiotherapeuten vitaal worden én blijven.

Onder anderen huisartsen en fysiotherapeuten hadden op de uitbreiding van het bouwplan aangedrongen. Volgens wethouder Marc Budel (CDA) was iedereen overtuigd van de noodzaak, maar heeft het lang geduurd voor de financiering rond was. Omdat het bad bijdraagt aan Wmo-doelen, zoals de vitaliteit van ouderen, is besloten een deel van het Wmo-budget hiervoor in te zetten.

Ontvang ook onze nieuwsbrief