Vakantiepark komt er maar niet, boos Cuijk krijgt miljoenen

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

CUIJK/ ARNHEM - Bouwbedrijf Van Boekel moet de gemeente Cuijk snel ruim 6,3 miljoen euro betalen. De projectontwikkelaar moet binnen vier weken voor dat bedrag, inclusief rente, grond van de gemeente Cuijk afnemen in het gebied Dommelsvoort, waar een vakantiepark van de grond moet komen. 

Tot dit vonnis is de rechtbank van Arnhem woensdag gekomen. Volgens de rechters komt de projectontwikkelaar afspraken in de met de gemeente Cuijk gesloten samenwerkingsovereenkomst niet na. 


Beachclub
De gemeente Cuijk heeft Van Boekel dit voorjaar voor de rechter gesleept om de aannemer uit het dorp Zeeland te dwingen alsnog snel te gaan bouwen aan het recreatiepark. Op de tekentafel is Dommelsvoort goed voor bijna vierhonderd vakantiehuizen met priv√©strandjes, een jachthaven en horecavoorzieningen, waaronder een beachclub en restaurants aan de Kraaijenbergse Plassen bij Beers. 

Cuijk vindt dat Van Boekel al lang met bouwen van Waterpark Dommelsvoort had kunnen beginnen. Er ligt, aldus Cuijk, al sinds 2006 een samenwerkingsovereenkomst met de ontwikkelaar en sinds 2012 een aangepast en goedgekeurd bestemmingsplan voor het te ontwikkelen gebied. 

Lees meer

Ontvang ook onze nieuwsbrief