Ambtelijke fusie Ommen-Hardenberg loopt spaak

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Ommen en Hardenberg waren destijds een van de eerste gemeenten die ambtelijk fuseerden. Het einde van die fusie ruim zes jaar later is een primeur in Nederland. 

‘Het is net als bij een huwelijk: er kan iets insluipen dat je niet voorziet maar waardoor je wel moet concluderen dat je als partners niet de goede keuze hebt gemaakt.’ Hans Vroomen is pas sinds december vorig jaar burgemeester van Ommen. ‘Het is zoals het is’, zegt hij. Desondanks betreurt hij de keuze van Hardenberg om de samenwerking te beëindigen.
Een samenwerking die in juli 2012 zo hoopvol begon. Ommen (17.600 inwoners) en Hardenberg (60.500 inwoners) brachten hun zeshonderd ambtenaren onder in de Bestuursdienst Ommen-Hardenberg (BOH). Deze voert voor beide gemeenten taken uit van de uitgifte van paspoorten tot het onderhoud van openbaar groen. Ook handelt de BOH aanvragen af voor omgevingsvergunningen en voor uitkeringen. Dat alles om de kwaliteit van de dienstverlening van beide gemeenten te verbeteren en hun taken efficiënter uit te voeren.

''De samenwerking hinderde ons om volgende stappen te zetten''

Lees meer

Ontvang ook onze nieuwsbrief